Tomův pekáček II

Pekáček jsem si docela oblíbil. Ať už to do něj naskládáte, naházíte, zamícháte cokoliv, strčíte to do trouby a je to. Jen mít nápad a vědět jak na to. A tak přicházím se svou další verzí.

Nějak jsem nevěděl co k večeři a tak jsem v hlavě hledal a kombinoval jednoduchost a rychlost. Z průběhu přípravy moc fotek není a stejně tak z finále (doplním příště), ale nemyslím, že by to bylo nějak složité.

Co potřebujeme:
Podle velikosti pekáčku 4-6 plátků krkovice – Tentokrát se povedlo 7 a jsou to opravdu pěkné kousky již marinované krkovice z Kauflandu. Kdo si to chce nějak upravit, ať si koupí čistou a namatlá a nakoření podle sebe. Přišlo mi to pracné a patlání, když si to mohu koupit připravené.

Slaninu – Ideální je když se vám podaří sehnat takovou tu klasickou, než tu libovou. Poslední dobou nic moc, proužky jsou moc úzké anebo až příliš libové. Takže vytvořit z toho něco takového jako Prostě maximální ňamka je pak docela náročné, ale zde je to asi vcelku jedno.

Cibule – klasická bílá, větší, budeme jí krájet na kolečka.

Zelí – (2x do mého pekáčku) Asi jak komu jaké chutná, asi by nebyl problém zvolit i červené. Poslední verze, co je na obrázku mi obzvlášť chutná i samotné jen tak. A co to píšu už vím kam zítra pojedu 😀

A jdeme na to. Zapomeňte na olej!! Na dno pekáčku naskládejte plátky slaniny a vůbec se nešetřete, tak abyste zakryli celé dno. Na slaninu rozložte cibuli na kolečka a zase tak aby se vám podařilo zakrýt 70% dna. Potom si připravte zelí a slijte lák. Někdo si může dát místo džusu 😀 Nechte si tak třetinu z jedné sklenice. V sáčcích láku moc nebývá, takže to tam vysypejte všechno, ta troška tomu neuškodí. Zase vše rozprostřete po celém dně. Můžete lehce posolit a kdo má chuť neuškodí trocha pepře.
A už zbývá poslední vrstva a to je položit navrch, co se vejde, plátky krkovice.

Troubu na 200, zakrýt poklicí a šup tam s tím. Nechat tak asi hodinu. Pak odkrýt a dalších 20-50minut, zkrátka to sledujte a případně plátky otočte, aby se vypeklo i z druhé strany.

Jestliže je maso již měkounké, tak vypnout a vyndat z trouby. Maso odeberte na chvilku bokem a rozmíchejte v pekáčku zelí s cibulí a slaninou. Pak stáhněte na polovinu stranou a maso vložte zpět do pekáčku. Servírujte 😀

Příloha – brambor, knedlík, noky anebo opravdu jen tak
– když vám zbude, nakrájejte kotletky na menší kousky a smíchejte s noky, bramborem dohromady.

A to je vše, dobrou chuť a dejte vědět.

PS: ten kousek, co se z osmi nevešel 😀

Předchozí

Maska na Drofa

Autíčko České pošty

Následující
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Budu rád za vaše myšlenky, prosím zanechte komentář.x
()
x