Tomovy zapékané brambory jinak

Dnešní recept nebude nějak extra super a spíš bych ho nazval rozšířením Maximální ňamky. Dostal jsem jsem na ní chuť, ale nechtělo se mi zrovna použít masovou náplň. Původně jsem uvažoval o rýži (asi zkusím příště), ale nakonec vyhrály brambory. Pochopitelně by to šlo opět udělat jinak a lépe podle vaší chutě a fantazie a jak se s tím chcete patlat. Já potřeboval jen rychlou obědovečeři.

Kdo četl můj postup v článku: Prostě maximální ňamka, tak se tady toho moc nezměnilo. Akorát jsem pozměnil náplň a slanina nebyla až taková slanina. Co se týče přípravy použil spíš takový dřevorubecký přístup, než se s tím nějak matlal. Akorát jsem si předem uvařil brambory ve slupce.

JDEME NA TO:
Na hrubá kolečka jsem nakrájel cibuli a rozlámal jí na dno. Na cibuli dal sýr, pak na plátky nakrájel brambory, vajíčka, mezitím sem tam osolil a opepřil. A jak mi to přišlo pod ruku skládal jsem co se do toho vešlo. Vršek jsem pak zaklopil slaninou kolem dokola a ještě přeložil pár plátků doprostřed.

Troubu rozpálil do běla 😀 tedy jen na 250°C a při jejím dosažení teploty jsem to šoupl do trouby a stáhl na 200°C. Nechal jsem to tak asi 40 minut. Mezitím jsem zvládl ještě hovězí polévku s morkovou kostí 😀 Pak jsem to pomatlal speciální polevou s trochou oleje, koření na co máte chuť a medem. S medem opatrně, jelikož cukr se vypaluje a při pomazání hned na začátku, by se to mohlo navrchu spálit. Takže z praxe matlám ke konci a nechám ještě tak 10minut na 170°C.

No a to je asi všechno, co bych k tomu napsal. Ochutnat vám nedám, nezbylo. A co se týče vršku, tak máte co dělat se ubránit a stejně tak vršek ubránit, abyste vypečenou slaninu nezačali olupovat a oždibovat.

Fantazii se meze nekladou, takže určitě dostanete nápad jak to vylepšit 😀

Zbytek již jen galerie, dejte vědět vaše pokusy a dobrou chuť!

Napsat komentář