Původně jsem nechtěl vůbec nic, tak aspoň něco trochu tak prskajícím hrncem 😀
Karbanátky jak je všichni znáte asi na sto způsobů.
Nastavované proto, že je v nich párek a sýr. Stejně tak jako třeba kapusta a nevím kde co a x a 100 dalších způsobů.
Nějak jsem si na ně zase vzpomněl z války.
Prostě když vám chybí asi 250 plátků masa, tak nejlépe rozemelete i ten zbytek. Podle kila masa tomu dáte polovinu poloviny vody (kilo masa pojme až do 1l vody, taky jste domu nosili šunku a jím podobné s mokrým papírem 😀 ), doplníte párkem, sýrem, strouhankou a hle najednou je toho to množství masa, co mělo být. A sakra oni to měli být plátky, no to už tě asi nezvládneme.
Sice armáda nechápala, proč má k sobě karbanátek přílohu, kterou by normálně neměl, ale to se zase tolik neřešilo.
Najedli se a já je nakrmil, úkol splněn 😀
Takže nevím jestli zdravě, ale hlavně hravě!!
z čeho to upatláme:
Kilo mletého masa, 2 párky, 1 větší cibule, 2 vajíčka maso je vypije, pak podle oka asi 5 vrchovatých lži strouhanky.
Pepř, sůl a koření klidně co vám přijde pod nos.
Hatláma a patláma. Na hustější konzistenci přidáme strouhanku.
Větší lžící, nebo jak jste zruční, si nabereme na placky, ale můžou být i koule, kuličky, válečky, to je na vás. Oválíme lehce ve strouhance a necháme odpočinout.
Friťák super anebo hrnec solejem cca do 1/2 výšky jednoho karbošky.
Vůbec se nebojte je tam podržet trošku déle, ale hlídejte to! Dostanou takovou super kůrčičku.
Příloha, brambory, brkaše, chleba. Kolínka s omáčkou už prosím ne 😀