Blíží se 20.ledna a tento den byl vyhlášen jako mezinárodní Den milovníků sýra.
A shodou okolností jsem narazil na zajímavý recept, který jsem si trochu upravil a pustil se do experimentování. Každopádně tady se asi meze nekladou a můžete si to libovolně kombinovat jak se vám zlíbí. V původním receptu je jen mozzarella a niva.
Já jsem použil mozzarellu, eidam a nivu. No a ještě tu byly v lednici dva smutné párky tak jsem je tam nastrouhal taky.
Pak to zamícháte, pomícháte, promícháte a naděláte si pomocí lžíce bochánky a nabochánkujete si je na plech. Já jsem ještě druhou polovinu využil pro mufínky, taky dobré a ještě si s tím pohrajete vyloupat to z toho pečícího papíru 😀
Moc to neplácejte, nechte lehce načechrané i v mufínkách, ono se to ve finále stejně rozteče a spojí.
No a šup s tím do pece. Zmiňovali 180°C/8minut, ale já nakonec dal 200°C/10minut 😀
Je dobré to sledovat, jakmile to začne po krajích hnědnout, je potřeba s tím ven.
Já jsem to nechtěl hned na poprvé zkazit, tak jsem to vytáhl o malinko dříve.
No a zbývá ještě polovina, to bude tak na jeden plech
Paráda, super ňamka, teď už jen nějaké dobré pití, třeba vínko, a nějaký filmík 😀
Pochopitelně se to dá různě vylepšit, navrch lehce nějaké koření a různě dále experimentovat.