Maximální ňamka zase zpět

Maximální ňamka, prostě toto je moje poslední dobou nejmilejší jídlo co do přípravy tak i dalších modifikací a asi se ho jen tak nevzdám. Jak to vniklo najdete dole na konci článku, kde budu asi tyto odkazy uchovávat. 😀

Další modifikace s kuřecím masem
Asi nemá cenu se více rozepisovat, jelikož základ už všichni znáte. Co se mění je jen náplň.

Tentokrát jsem zvolil na dno kuřecí plátky (prsa) Na dno jsem rozložil cibuli. Jejedno jestli jí pokrájíte na kolečka, nebo hrubější kostky. Plátky osolíme, opepříme a jak je libo každému podle jeho chuti. Naklepeme a položíme na dno. Do té mojí zapékací misky to vyšlo asi na 3 kousky. Na to jsem dal zase cibuli, na půlky rozříznuté podélně párky, na půl rozříznutá vařená vejce. Zasypal zbytkem sýru co jsem našel v lednici pokrájeným n kousky jak se sýr zrovna dostal pod nůž. Našel jsem i kousek nivy, tak šup tam s ní. Na vršek jsem nasypal vše co zbylo, tedy především cibule. Původně jsem plánoval i papriku, ale nějak jsem na ní zapomněl. Celé jsem to pak zakryl zbylým plátkovým sýrem a uzavřel do slaniny.

Šup s tím do trouby asi na 45minut na cca 150-200°C
Když to vypadalo, že to bude, jakože se z toho zkroutil i párek, rozmíchal jsem si trochu sojové omáčky, medu a worcesteru s kořením a potřel celý vršek. Pak už jenom na chvilku a vypnout.

Fígl pro mlsaly: Jestli se vám líbí ta křehká vypečená slaninka a tečou vám sliny, klidně si jí oloupejte a snězte. Až to pomažete směsí ze sojovky a worcesteru dopeče se to znova. Proto pomazat až ke konci. 😀

Tedy už jen obrázky a dobrou chuť!

Tomovy zapékané brambory jinakTomovy zapékané brambory jinak Prostě maximální ňamkaProstě maximální ňamka

3 komentáře u “Maximální ňamka zase zpět

Napsat komentář